Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
okt 29

Classic meets Pop!

29 oktober 23 @ 15:30 - 17:00

€5

Jonge muzikanten met stip op nummer één voor Cultuurschool en Harmonie!

 

Zin in een enthousiast en sprankelend concert van ongeveer 40 jonge muzikanten en ondersteuners op het op het podium van Elckerlyc?

Noteer dan zondagmiddag 29 oktober; muziekleerlingen van de Cultuurschool Hilvarenbeek en jeugdleden van Harmonie Concordia maken die hele dag samen muziek om daarna het publiek te trakteren op een verrassend ‘Classic meets Pop’- concert!

Optreden voor publiek

De samenspel-dag begint voor de jonge muzikanten al heel vroeg met muziek maken: en er wordt in drie groepen gerepeteerd; er is een koperensemble o.l.v. Jan van de Eijnden, een houtensemble o.l.v. Jacco Nefs en een slagwerkgroep o.l.v. Marcel van Vught en iedereen speelt natuurlijk mee in het samengestelde orkest olv Lia Koolmees.

Na een volle zondag van hard werken en gezelligheid begint om 15.30 uur het ‘Classic meets Pop’ concert in de Theaterzaal van Elckerlyc. Diverse optredens in ensembles en met het hele orkest zorgen voor een aangename verrassing voor iedereen met belangstelling voor muziek .

Samenspeldag

Het idee achter de Samenspeldag en het concert ‘Classic meets Pop’ is: lekker samen spelen en elkaar beter leren kennen. Contacten worden makkelijker en het evenement stimuleert het speelplezier en de drive om muziek te blijven maken. Een van de jonge muzikanten zegt hierover: ‘de verbinding met elkaar in de muziek is gaaf. Hierdoor heb ik de liefde voor het orkest ontdekt.’

Niet vanzelf

Muziek maken gaat niet vanzelf; jonge muzikanten hebben ongeveer een half uurtje per week les en sommigen hebben daarnaast nog een repetitieavond bij de harmonie; de rest van de week moeten ze zelf aan de slag om zo mooi mogelijk te leren spelen. Het lijkt heel simpel, maar er gaat veel tijd en energie in zitten. Dat alleen is al een grote prestatie!

KHC-Sjef Roberts prijs

Tijdens het concert zal ook de KHC-Sjef Roberts prijs uitgereikt worden aan de nieuwe laureaat, een getalenteerd jeugdlid van Harmonie Concordia van 1839. Deze jeugdprijs werd in het leven geroepen om beginnende muzikanten te stimuleren muziek te blijven maken. De laureaat zal natuurlijk ook optreden voor publiek. Daarnaast begeleidt de Harmonie olv Jacco Nefs de winnaar van vorig jaar: Rico van den Hout. Rico laat het publiek zien en ervaren hoeveel plezier muziek maken geeft.

 

De organisatie van Classic meets Pop is in handen van de Cultuurschool Hilvarenbeek en Harmonie Concordia van 1839.

De samenspeldag is op 29 oktober in CC Elckerlyc.

Het concert voor het publiek start om 15.30 uur. Toegang € 5,00.

 

Gegevens

Datum:
29 oktober 23
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
€5

Locatie

CC Elckerlyc